петък, 3 май 2024 г.

Джокович: Това е домът на Надал, но знам как да го победя

„Това е неговият дом. Може би най-голямото предизвикателство в спорта е да играеш срещу Надал тук, на „Ролан Гарос“, но аз съм мотивиран да спечеля“, описа Новак Джокович предстоящия финал в Париж срещу 12-кратния шампион.

„Играл съм срещу Надал повече пъти, отколкото срещу всеки друг играч“, каза Новак след трудния успех над Стефанос Циципас в полуфинала. „Определено той е най-големият ми съперник. Да играя срещу него толкова много двубои в миналото, ще изиграе своята роля от гледна точка на уважението помежду ни и на мотивацията двамата да излезем и да играем на най-добро ниво. Надявам се, че ще мога да играя моя тенис, защото от това ще се нуждая, за да победя, но съм в близка до трофея позиция“, допълни световният №1.

В общия баланс Джокера води на испанеца с 29-26, на клей обаче Рафа има аванс от 17-7. В Мейджърите Надал води с 9-6, а на „Ролан Гарос“ е побеждавал съперника си 4 пъти от 5 случая.

Новак надигра испанеца на 1/4-финалите в Париж през 2015, но след това загуби трофея от Стан Вавринка, само за да се завърне след година и да го спечели за първи и засега единствен път.

„Бил съм там, правил съм го. Знам какво е нужно“, каза 17-кратният шампион от Сърбия. „Очевидно е, че условията са различни от тези през май и юни. Мисля, че това открива по-добри шансове за мен, тъй като топката не отскача високо над рамото, както на него по принцип му харесва. Загубих от него на този корт повечето мачове, които изиграхме, но също така спечелих един – през 2015-а взех чиста победа. Това е мачът, към който ще се върна и се надявам да взема някои позитивни неща, да го използвам в тактиката срещу него“, каза сърбинът и обяви, че контузията му е в миналото и се чувства добре.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html