петък, 3 май 2024 г.

Футболен гранд поздрави тенисистка за финал

Полският футболен гранд „Легия“ (Варшава) поздрави Ига Швьонтек за класирането на финала на „Ролан Гарос“. Сензацията от турнира успя да се справи с изненадваща лекота срещу аржентинката Надя Подороска на полуфинала и ще играе на първия си финален мач от Големия шлем.

„Поздравления за Ига Швьонтек“, написаха от „Легия“ в своя Twitter профил. Тя е първата полякиня, която ще спори за титлата на Откритото първенство на Франция в Париж.

„Много съм щастлива. Не знаех, че съм първата полякиня на финал в Париж. Изобщо не предполагах, че ще бъда в позицията, в която съм в момента. В същото време знаех, че ако съм съсредоточена и играя по моя начин, мога да стигна далеч в турнира. Винаги съм била сигурна, че ако достигна до мач за титлата на турнир от Големия шлем, то това ще се случи именно тук. Това наистина е сбъдната мечта за мен“ сподели Швьонтек в интервюто след мача, спечелен с 6:2, 6:1.

В спора за трофея тийнейджърката ще срещне София Кенин. Американката отстрани Петра Квитова. Това бе трета среща между двете тенисистки, като София реализира първа победа над двукратната шампионка на „Уимбълдън“ – 6:4, 7:5.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html