петък, 3 май 2024 г.

София е глобена 2,5 млн. лв. за нарушения в ремонта на Западен парк

Западен парк. Снимка: „Спаси София“

Столична община е глобена с още 2,5 млн. лв. евросредства за ремонта на Западен парк, съобщи организацията „Спаси София“, оглавявана от общинския съветник Борис Бонев.

Ето какво допълват от гражданското сдружение:

МРРБ е наложило финансова санкция на Общината заради „нарушения в обществената поръчка“, като „договорът е бил незаконосъобразно изменен“. Това означава, че софиянци ще трябва отново да извадим и платим от собствения си джоб още милиони за несвърващите, некадърно изпълнявани ремонти на Фандъкова и екипа ѝ!


Нещо повече, спекулира се, че 11-те милиона лв. за ремонта са свършили и за да се завърши обектът, ще е необходимо да се налеят още милиони, или да отпаднат част от планираните подобрения в парка. Но и това не е всичко – ремонтът тече вече трета година, но по всичко личи, че Общината няма да спази и петият пореден срок – есента на тази година. Западен парк продължава да е разоран и неизползваем, а купища важни дейности като изграждане на осветление, озеленяване, алпинеум, детски и спортни площадки… дори не са започнати.#РаботаРаботаРабота се хвалеше Йорданка Фандъкова само преди година и лъжеше софиянци, че само и единствено тя разполага с „кадърен екип, конкретни проекти и ясни приоритети“. Но фактите говорят, че няма НИТО ЕДИН неин проект, който да е планиран добре и изпълнен качествено и в срок. Хаосът, безотговорността и корупцията, продължават да разяждат Столичната община, което води до загубата на поредни милиони европейски пари.

За тези #ВидимиРезултати, един ден ще трябва да се отговаря пред закона. Но не само зам.-кметове, директори на дирекции или общински предприятия, които Фандъкова изгаря като бушони, за да предпази себе си. Един ден ще се наложи тя да понесе и лична отговорност за всичко свършено! А дали сега ще бъде поискана оставка на поредната жертва-бушон за провала в Западен парк е без значение, защото всички знаем, че кметът лично носи отговорността за безбройните провали.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html