петък, 3 май 2024 г.

8500 фенове с маски на България – Унгария

Близо 8500 зрители ще могат да гледат мача между България и Унгария, който е тази вечер от 21:45 часа на стадион „Васил Левски“ и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

Двубоят е бараж за класиране на европейското първенство догодина, а при успех „лъвовете“ ще излязат в директен сблъсък за място на финалите срещу победителя от двубоя между Румъния и Исландия.

Първоначално БФС пусна само 4000 билета, защото такива бяха правилата – максимум по 1000 души в сектор. След среща между спортния министър Красен Кралев, президента на футболната централа Михаил Касабов и здравния министър Костадин Ангелов обаче капацитетът бе повишен на 8500 зрители. Допълнителните талони трябва да бъдат пуснати в продажба днес, а цената остава непроменена – от 10 до 100 лева.

Всички желаещи да посетят мача обаче ще трябва да бъдат задължително с маски дори и на трибуните.
Треньорът на „лъвовете“ Георги Дерменджиев демонстрира оптимизъм преди мача и заяви, че вярва в силите на тима да се класира на европейското.

„Толкова дълго чакаме, това е най-важният мач за нацията, сподели спецът. – Вече съм наясно с титулярите. Напрежението е малко повече, но аз се опитвам да туширам емоциите, защото може да не ни донесат нищо добро. Дай Боже, да имаме късмет. От момчетата искам пределна концентрация и да не се допускат елементарни грешки.

Готови и сме и за дузпи, ако се наложи. Съперникът е равностоен, но аз съм оптимист, че ще зарадваме феновете и ще покажем на най-малките какво е да участваш на европейско първенство“, допълни селекционерът.

От управата на Националния стадион пък се похвалиха, че вече е инсталирана и тествана задължителната за тези мачове система ВАР.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html