петък, 3 май 2024 г.

Мико Кузманов: Участието на Григор на Sofia Open е много важно

Феновете в България очакват да има много топ играчи на Sofia Open, а идването на Григор Димитров ще окаже голямо влияние, каза пред Канал 3 втората ни ракета Димитър Кузманов.

Рекордьорът по победи на сингъл за страната ни в Купа „Дейвис“ и треньорът му Валентин Димов направиха поредна инициатива за пример, като на кортовете на НСА предадоха тенис урок на десетки деца.

„Тази година очаквам най-силният Sofia Open. С оглед на ситуацията заради коронавируса и малкото изиграни турнири. Състезанието е и последното преди финалите на ATP в Лондон, така че ще дойдат играчи, които ще се борят за точки и класиране. Надявам се обстановката да е стабилна, за да може да има фенове. Хората заслужават да видят играчи от такова ниво“, е мнението на пловдивчанина.

„За мен по-хубаво е турнирът да е силен. Всеки би искал да има по-приемлив съперник, на такова ниво няма слаби играчи. По-силна надпревара е начин да свериш часовника си. За да стигнеш топ ниво, трябва да се срещаш с най-добрите. Слабото и лесното не е дълготрайно. Не знам дали Григор Димитров ще участва на Sofia Open. Но участието му на този турнир и в мачовете за Купа „Дейвис“ винаги е важно и оказва огромно влияние, както върху играчите, така и върху феновете“.

Мико коментира и приказката на Цвети Пиронкова на US Open:

„Бях изненадан от представянето на Пиронкова. Тя показа, че психиката е най-важното нещо в тениса. Знам какво е да си извън корта много време, а тя беше три години. Това е страшно много“.

Кузманов заминава за Португалия, където ще участва на турнир от сериите „Чалънджър“, а после ще играе в Истанбул. Надпреварите са част от подготовката му за Sofia Open.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html