петък, 3 май 2024 г.

Дебатът Байдън-Тръмп ще е онлайн, президентът отказва, защото няма КОВИД

Вторият дебат между кандидатите за президент на САЩ, Доналд Тръмп и Джо Байдън, ще протече във виртуален формат, съобщи комисията, която подготвя тези дебати, предаде Асошиейтед прес.

Вторият дебат на живо трябваше да е в Маями след седмица, но е било решено Тръмп и Байдън да участват дистанционно, докато модераторът и публиката ще са в града в щата Флорида.

Президентът републиканец бе диагностициран с новия коронавирус преди седмица, но каза, че с нетърпение очаква дебата с кандидата на демократите. По-рано кандидатът на демократите бе заявил, че не трябва да има дебат с президента, докато той е с положителен резултат за коронавируса. Сега Байдън обаче каза пред репортери, че с нетърпение очаква да води нов дебат с Тръмп. Той все пак добави, че двамата ще трябва да следват много стриктни правила.

Междувременно Доналд Тръмп заяви, че няма да участва в предизборен дебат във виртуален формат с демократа Джо Байдън, предадоха световните агенции. В интервю за телевизия Фокс нюз Тръмп каза: „Няма да участвам във виртуален дебат. Това не е приемливо.“

„Не мисля, че изобщо съм заразен“, отбеляза президентът на САЩ и се зарече да поднови кампанията си незабавно.

„Бих искал да организирам митинг тази нощ. Исках да направя митинг и миналата нощ“, каза Тръмп.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html