петък, 3 май 2024 г.

Разследване на anteni.bg: Цветан Цветанов и кои са малките Цветанчета

Сайтът anteni.bg , заедно с още български, чуждестранни медии и организации започва поредица от разследвания за неясното минало и твърде луксозното настояще на на претендиращия да управлява страната ни политик Цветан Цветанов. До миналата година Цветанов беше вторият човек в ГЕРБ, а близо десетилетие той имаше почти неограничена власт в държавата.  През него минаваха огромни финансови потоци. Разпределянето на средства от държавни поръчки и на такива, свързани с европейските програми, в много случаи също е правено със знанието и скритото участие на Цветан Цветанов. Така например санирането в много български общини, където кметовете са от ГЕРБ, е ставало с одобрението на втория човек в ГЕРБ. Според някои анализатори и наблюдатели на процесите част от парите е възможно да са били отклонявани във вид на комисиони към партийни каси, лични сметки и чекмеджета.

Асен Христов

В неделя anteni.bg публикува материал, озаглавен „Разследват Цветан Цветанов и братя Вълневи за пране на пари“, виж тук.

Днес очаквайте в портала ни изключително любопитни данни за един от най-близките хора до Цветанов. Той се казва Асен Христов и по едно време името му влезе в мейнстрийма като кандидат да купи ЧЕЗ. С Асен Христов Цветан Цветанов тича в парка, както преди години с Веселин Маринов се плацикаше в басейните на луксозните хотели. Така разследването на anteni.bg, озаглавено „Цветан Цветанов и кои са малките Цветанчета“, започва още днес с любопитни разкрития около фигурата на Асен Христов. Някои от тях ни отвеждат до бизнеса му в съседна Румъния.

 

Очаквайте продължение на темата!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html