петък, 3 май 2024 г.

Путин: Русия е готова да работи с бъдещия президент на САЩ

Русия е готова да работи с бъдещия президент на Съединените щати, заяви руският президент Владимир Путин в ексклузивно интервю за предаването „Москва.Кремъл.Путин“ по държавната телевизия.

Той отбеляза, че забелязва антируската реторика на кандидатът Джо Байдън, но е обнадежден от изказването му за контрола върху оръжията, а по отношение на пречките с Тръмп Путин заяви, че именно в неговия мандат са въведени повечето ограничения срещу Русия.

Руският държавен глава коментира и кандидат-президентския дебат в Съединените щати, по време на който Джо Байдън нарече Доналд Тръмп „пуделът на Путин“:

„Това е проява на равнището на политическа култура или на отсъствието на такава, но ние не се месим. Всичко това е продиктувано от вътрешнополитическите проблеми в самите Съединени щати“.

Путин  призова и за прекратяване на бойните действия между Армения и Азербайджан в спорния район Нагорни Карабах. Той напомни, че Москва има съюзнически задължения към Ереван по линия на Организацията на Договора за колективна сигурност:

„Винаги сме изпълнявали, изпълняваме и ще изпълняваме нашите задължения. Както знаете, аз съм в постоянна връзка с министър-председателя на Армения. Ръководството на Армения няма никакви съмнения по повод качеството на изпълнение на съюзническите задължения от страна на Русия“, посочи руският президент, като направи уточнението, че засега боевете не се водят на арменска територия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html