петък, 3 май 2024 г.

„Юнайтед“ вади 20 млн. паунда за Кавани

„Манчестър Юнайтед“ е договорил трансфера на Единсон Кавани.

Медиите в Англия са убедени, че 33-годишният уругвайски ветеран, който е свободен агент от юни, се е разбрал да играе на „Олд Трафорд“ през следващите два сезона.

Голмайсторът е отказал оферта от „Интер“ (Маями) на Дейвид Бекъм, за да изкара един последен период в европейския футбол и да се пробва във Висшата лига, след като в миналото е ставал голмайстор на Лига 1 и Серия А.

Отдавна беше известно, че Кавани ще напусне ПСЖ, но големите му финансови претенции спираха интересуващите си от него клубове.
Уругваецът е записал 341 гола в 556 мача на клубно ниво, като 200 от попаденията са за ПСЖ. В „Юнайтед“ ще се надяват той да изиграе сходна роля на тази, която имаше Златан Ибрахимович, когато пристигна в клуба през 2016 г. именно от ПСЖ. Тогава Ибра беше на 34.

Един от първите мачове на Кавани за „червените дяволи“ може да бъде срещу бившия му клуб ПСЖ в Шампионската лига на 20 октомври.

Според „Мирър“ Кавани ще получи в Манчестър общо 20 милиона паунда, като седмичната му заплата ще е 200 000 паунда (220 000 евро).

„Червените дяволи“ се насочиха към него след като „Борусия“ (Дортмунд) не пожела да свали трансферната цена на Джейдън Санчо – 107 милиона паунда.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html