петък, 3 май 2024 г.

Григор за Циципас: Играе изключително добре

След като Григор Димитров намери място сред 16-те най-добри на „Ролан Гарос“, преодолявайки съпротивата на Баена в два сета преди испанецът да се откаже в третата част, българинът говори за следващия си съперник – Стефанос Циципас.

„Честно казано почти не познавам Стефанос извън корта. Гледал съм много от мачовете му. Играе наистина изключително добре на всяка настилка и постига страхотни резултати. Да, много се вълнувам като цяло, че съм във втората седмица на турнира. Усещането е невероятно. Искам да се придържам към това и да се фокусирам върху моята игра. Никога не съм играл официален мач срещу него и се вълнувам. Доволен съм от показаното до момента, от тялото ми също. И двамата играем бекхенд с една ръка, ще бъде забавно“, каза Димитров, а относно срещата с Роберто Баена допълни:

„В самото начало на загрявката видях, че не е добре физически, трябваше просто да вкарвам топката в корта и да бъда концентриран. Мач като мач, в момента трябва да погледна през тази седмица какво съм тренирал. Всичко в играта ми е налице, важно е да поддържам това ниво, нищо повече“, сподели Григор.

„И преди съм бил във втора седмица на други турнири от Шлема, обстоятелствата са много различни за всеки от нас – работи с това, което имаш. С всеки един ден трябва да се свиква с обстановката, така че много е различно, просто трябва да си фокусиран и да останеш със себе си“, каза още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html