петък, 3 май 2024 г.

Надежда Узунова напусна екипа на Нова телевизия

Една от най-добрите журналистки в българския телевизионен ефир напусна екипа на Нова телевизия. Това обяви самата тя на личния си профил във фейсбук, споделяйки многозначително, че това е „една логична раздяла“.

Ето и целия текст:

„Една логична раздяла.

Тя става по моя инициатива и желание – не съм уволнена, свалена, съкратена, оптимизирана от коронавируса и пр.

Решението ми е трезво и вярвам в него. Не знам дали е мъдро, но е добре обмислено… може би твърде дълго обмисляно даже.

На хората, които през годините срещнах в Нова:

БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКО, КОЕТО СЪМ!

но и

Благодаря за всичко, което НЕ СЪМ!

И както казват делфините на Дъглас Адамс (цитатът, разбира се не е избран случайно): So long and thanks for all the fish!

Сега сядам на брега на реката и се надявам отново да полетя като в песента на Кирил Маричков. Ако ли пък не… имам достатъчно време и търпение да сбъдна думите на онзи китайски мъдрец, който също седнал на брега на реката.“

Надежда Узунова става част от екипа на NOVA през 2014 г. като лице на Новините. Освен в ролята на водещ, зрителите я виждат и като репортер.

Надежда Узунова е дългогодишен кадър на Българската национална телевизия – последните 10 години прекарва там, като минава през различните звена на журналистическата кариера.

В началото работи като съдебно-криминален репортер, следват позиция „Редактор” в новинарската емисия „По света и у нас”, редактор и автор в предаването „Панорама” в продължение на 5 години, а така също и водещ и редактор в следобедния информационен блок „Още от деня”.

През годините тя се утвърди като едно от най-ярките имена в българския ефир.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html