петък, 3 май 2024 г.

Къс земя в подлеза на ларгото в София

В подлеза на ларгото под стъкления купол подреждат изложбата КЪС ЗЕМЯ, която ще може да бъде разгледана само в три дена на 7, 8 и 9 октомври 2020 г.

Проектът КЪС ЗЕМЯ представя мозайка от фотографии и звуци, възпроизвеждаща моменти и движения от природата. Изложбата е метафора на разнообразието и взаимосвързаността във Вселената. В основата й е стремежът за завръщане към естественото, към човешкото.

Проектът е подкрепен от Национален фонд „Култура“, програма „Творческа намеса в публичната среда“.

Фотографиите и текстът са на Йохана Траянова, звуковата среда е дело на Деян Цвятков, а продуцент на проекта е Виржиния Венкова. Куратор е Стела Каменова.

Йохана Траянова завърша специалност „Драматургия“ в Национална академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов” през 2014 г. След бакалавърското си образование посещава поредица от курсове на тема съвременно фотографско изкуство и графичен дизайн. От 2016 г. Йохана активно се занимава с визуални изкуства, участва в няколко групови изложби. През 2018 г. се провежда нейната първа самостоятелна фотографска изложба „Сънувам“ в арт пространството „Място 167“, в София.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html