петък, 3 май 2024 г.

Димитров: Условията бяха тежки, имаше много вятър

Григор Димитров демонстрира много добро настроение след победата си над Андрей Мартин във втория кръг на „Ролан Гарос“. Българинът заяви пред камерите на БНТ, че формата му се подобрява с всеки изминал ден и че все още не сме видели най-доброто от него на кортовете в Париж.

„Днешният мач беше по-труден от предишния. Направих доста непредизвикани грешки. В началото не се нагодих добре към мача. Условията бяха тежки, имаше много вятър. Нямахме много време за подготовка преди срещата и за това трябваше да се нагаждам и да адаптирам играта си в хода на мача“ сподели Димитров.

Първата ни ракета коментира и проблемите с кордажите на своите ракети, които изипитваше и в мача срещу Барер. „В такава ситуация трябва да се отреагира много бързо. Условията тук са много непостоянни – днес е студено, утре е топло, слънце, дъжд… Опитвам се да намеря правилната настройка“ каза още българинът.

Димитров бе попитан и дали предпочита някого между Денис Шаповалов и Роберто Карбайес Баена за свой следващ съперник. „Не, нямам предпочитания. Гледам само себе си и съм концентриран единствено върху собствената си игра. Имам още какво да покажа“ заяви бившият №3 в света.

Димитров коментира и дали фактът, че досега не е преминавал трети кръг на Ролан Гарос, е психологическа бариера пред него в момента. „Не, изобщо. Фактът, че не съм минавал трети кръг ми дава стимул, за да подобря този резултат,но не стои като психологическа бариера пред мен“ категоричен бе родният тенисист.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html