неделя, 28 април 2024 г.

Радев и Каракачанов откриват изложение на военна техника в Пловдив

Военна техника.

Президентът Румен Радев открива в Пловдивския панаир 14-ата специализирана международна изложба за отбранителна техника „Хемус 2020”.

На откриването присъстват също вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Международната изложба ще продължи до 3-и октомври. В 25-годишното юбилейно издание участват 90 фирми от 16 държави. В рамките на изложението, освен представяне на образци за въоръжение и техника, ще има демонстрационни стрелби и научни конференции.

В рамките на церемонията по откриване на изложението над Пловдивския панаир ще прелетят два американски изтребителя F-16.

Те ще излетят от авиобаза “Граф Игнатиево“, където участват в международното учение „Тракийска пепелянка 2020“ и подкрепят българските ВВС в мисията по охрана на въздушното пространство.

В днешния първи ден на изложбата ще се състои заседание на Индустриалния форум на тема – „Европейската програма за промишлено развитие в отбраната и Европейския фонд за отбрана и перспективите пред българската отбранителна индустрия“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html