понеделник, 29 април 2024 г.

Лекар алармира: Александровска болница буквално се разпада! (снимки)

Скандални снимки от една от най-големите болници в София – Александровска, се появиха в социалните мрежи. Във фейсбук страницата „НС Защита – Александровска болница“ бяха публикувани десетки снимки, на които се вижда в какво окаяно състояние е лечебното заведение.

Кадрите наистина разкриват ужасяващи гледки на мръсотия, рушаща се мазилка и разпадащи се врати и показват в какви условия всъщност работят лекарите и се лекуват болните. Снимките са съпроводени и от гневен текст, подписан от доктор Андрей Коцев, в който като виновен за състоянието на Алкесандровска се посочва доскорошният й шеф проф. Костадин Ангелов, който към момента е министър на здравеопазването.

„Да си здравен персонал в България и да работиш за жалка основна заплата. Както неотдавна стана известно обаче, директорите на болници в България са добре платени. Привлекателно добре. Защо за огромната част от работещите в здравеопазването това не е така?! Защото мълчим. Защото сме експлоатирани. Защото им го позволяваме. Да работиш на две-три места. Защото парите от едното работно място не стигат за нормален живот. А животът е един. Нямаме два-три живота, нали.

Основните заплатите са ниски и в „Александровска“, г-н директор. А за битовите сметки, кредитите и храната на работещите трябват пари. Никой в магазина не се вълнува къде работи купувача. Искат му пари. Сладките приказки за светлото бъдеще не вършат работа. Но видяхме от публикуваните заплати на директорите на болници в България, че светлото бъдеще можело и сега да се случи. Време е да се случи и за нас“, гласи текстът. 

Ето и скандалните снимки:

На вратата лекарите са поставили бележка, че вратата ще падне

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html