събота, 4 май 2024 г.

Осъдиха 40 за боя в Коматево

Забрана за посещение на спортни мероприятия и общественополезен труд наложи пловдивският районнен съд на 40 футболни фена, задържани по време на съботното дерби между „Ботев“ и „Левски“ в Коматево след масовото сбиване между части на враждуващите фракции на „сините“ – „Ултрас-Левски“ и „София–Запад“.

На 26 от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 60 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

Други трима са с наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На други двама нарушители е наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и два месеца.

На един фен  съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На 7 от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца. И на един наказанието е „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 120 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца.

Около 21,30 ч., по време на мача, в обособената зона на феновете на „Левски“ запалянковците изпочупиха металните заграждения, служещи за ограда, в източната част от централния терен и пластмасови седалки.

Решенията на съда не са окончателни и подлежат на обжалване.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html