събота, 4 май 2024 г.

„Локо“ (Пд) нанесе първа загуба на ЦСКА

„Локомотив“ (Пловдив) спечели с 2:1 домакинството си на ЦСКА от седмия кръг на Първа лига. Това беше първа загуба за “червените” от началото на сезона. Юрген Матей си заби автогол, а Момчил Цветанов удвои. Точен за гостите бе Тиаго. Успехът качи пловдивчани на второ място във временното класиране. „Армейците“ делят четвъртото с Арда.

Първото интересно положение бе на сметката на домакините. В 9-ата минута Умарбаев шутира от фаул над вратата. „Червените“ отговориха с бомбен удар на Соу в 13-ата, но и той не намери целта. В 28-ата домакините претендираха за дузпа, след като топката се отклони в ръката на Юрген Матей при центриране на Момчил Цветанов отляво. Съдията Николай Йорданов прецени, че отиграването на защитника е неволно и не последва сигнал. Гостите незабавно организираха атака, която завърши с шут на Кейта в ръцете на Луков.

Така се стигна до 32-ата минута, когато Салинас центрира от фаул и в опита си да изчисти Матей прониза с глава собствената си врата. „Червените“ опитаха да отговорят мигновено, но шут на Соу попадна в ръцете на Луков.

В 38-ата минута Локо удари за втори път. Цветанов пресече подаване на Антов към Гълъбов, напредна през центъра и стреля. Топката се отклони от главата на Матей и влетя за втори път в мрежата на ЦСКА.

Шест минути след почивката удар на Карагарен от границата на наказателното поле мина над вратата. Постепенно ЦСКА е пренесе в половината на домакините. В 59-ата минута Кери шутира от фаул, но неточно.

Десет по-късно „червените“ върнаха едно попадение. Те получиха фаул отляво. Тиаго центрира остро, а топката влетя директно в мрежата. В 72-ата минута гостите имаха нов шанс за гол. Матей стреля с десния крак след центриране от корнер. Луков изби, а след това Умарбаев изчисти пред крака на Соу.

До края на двубоя Стамен Белчев вкара в игра Йомов, Белтраме, Енрике и Ахмедов, а отборът започна все по-често да залага на центрирания от всички точки на терена. Те обаче не дадоха резултат.

„Свършихме си работата през първото полувреме, когато имахме и късмет. Вторият гол е типичен за нас. Имаше още хубави неща, които направихме. Въпросът е колко можеш да рискуваш. Видя се какви силни играчи влязоха за ЦСКА. Ние нямаме такива възможности“, обяви треньорът на „Локо“ (Пд) Бруно Акрапович след мача.

„Трябваше да стане нещо случайно, за да не спечелим. Справихме се много добре. Интересна е ситуацията за нас. На точка сме пред Берое и зад Лудогорец. С всеки изминал мач ще изглеждаме все по-добре. Днес не исках да рискувам с Пепи Витанов. Не позволявам, когато някой има проблем“, добави той.

„През първото полувреме отстъпвахме и не успяхме да отговорим на агресията на отбора на „Локомотив“. Не успяхме да се ориентираме при пресата. През второто полувреме надиграхме противника, но не успяхме да се възползваме. Трябваше да се изнесем по-напред и да използваме фланговете. След втория гол беше много трудно“, сподели наставникът на ЦСКА Стамен Белчев.

„По-скоро ние си вкарахме двата гола след наши нелепи грешки. Просто трябва да гледаме напред и да си направим изводите. Имахме надмощие през второто полувреме. Трябваше да бъдем по-агресивни и настоятелни, за да вкараме втори гол. Загубата е неприятна, но трябва от утре да се настройваме за мача, който ни предстои в четвъртък (Базел). Първата ни работа е да възстановим футболистите“, добави специалистът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html