неделя, 28 април 2024 г.

„Ботев“ Пд приземи „Левски“, фенове се млатят на трибуните

„Ботев“ (Пд) сложи край на серията на „Левски“ от три поредни победи в първенството. „Жълто-черните“ спечелиха с 2:1 в Коматево. Два гола за тях заби Атанас Илиев, от гостите се разписа Борислав Цонев.

Двубоят от седмия кръг на efbet Лига започна с голям екшън на терена и край него. Паулиньо от гостите поиска дузпа, след като изстрелът му срещна ръката на Виктор Генев. Изглеждаше, че това е точното решение, но съдията Георги Димитров не отсъди наказателен удар.

Около 12-ата минута в сектора на левскарите пламнаха сблъсъци, летяха седалки и се разменяха шамари и ритници между свои. На игрището пък Атанас Илиев получи отличен извеждащ пас и откри резултата.

Сблъсъците в сектора на гостуващата агитка продължиха. Това доведе до намесата на силите на реда, на които им трябваха няколко минути да разтърват запалянковците. Доста от участниците в боя бяха арестувани. В това време „Ботев“ нанесе втори удар на терена – пак Атанас Илиев се измъкна, стреля мощно по диагонала и не даде никакъв шанс на Николай Михайлов.

Страстите около публиката на „сините“ се успокоиха, а отборът свърна едно попадение Борислав Цонев си спечели дузпа и я реализира в 27-ата минута. При тази ситуация нарушението на Филип Филипов бе съмнително и изглеждаше по-скоро, че реферът компенсира за грешката си в началото. В края на полувремето „Левски“ натисна и изглеждаше, че ще стигне до изравняване.

Такова обаче не дойде и през цялата втора част, като гостите създадоха твърде малко пред вратата на Аргилашки. Един удар на Найджъл Робърта с глава след корнер бе сериозната опасност, която ще се запомни. 16 минути преди края реферът Димитров направи нова сериозна грешка – той показа жълт картон на Джонатан от домакините, а не на Еспиноза, който вече имаше един и трябваше да бъде изгонен. Треньорът на гостите Георги Тодоров отбеляза това след мача, оплаквайки се от съдийството.

„Имаше червен картон за „Ботев“, но съдията показа жълт на друг техен футболист. Ако ще ни третират като новаци, съжалявам. Откакто съм се върнал, по един и същи начин се отнасят съдиите към нас. Четвъртият съдия му каза, че е сгрешил, но главният не поправи грешката си. Но ние сме си виновни за загубата. Трябва да изчистим грешките си и това да не стартираме мачовете по този начин. Тези момчета са на по 22 години и трябва вече да поемат отговорност. Постоянството се гради с времето. Не трябва да има такива лъкатушения. Момчетата се раздадоха, но явно не беше достатъчно“, каза той.

Щастливият треньор на домакините Ферарио Спасов отказа да коментира причината за освобождаването на Лъчезар Балтанов и Иван Бандаловски. Той разкри още, че ситуацията в клуба продължава да е зле.

„Достойно напускане на Лъчо Балтанов, Вутов продължи кариерата си в Унгария, за другото няма да коментирам. Да му мислят Любо Пенев и господин Стойне Манолов“, каза Спасов.

„Ситуацията е много тежка, браво на момчетата, бъдещето в момента е неопределено, изказвам възхищението си към момчетата, настроението се промени, взаимодействието фенове-отбор е на ниво, дано се намери изход от ситуацията в която сме“, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html