събота, 27 април 2024 г.

692-ма в битка за 113 места в НС на БСП

 

692-ма социалисти кандидатстват за 113 избираеми места в Националния съвет. Кандидатите били повече, но някои, като бившия лидер на партията Михаил Миков, се отказали.

114 младежи пък се борят за 37 места в младежката квота.

Делегатите на конгреса гласуват в 41 избирателни урни. Гласуването ще започне около десет вечерта в събота, а броенето ще продължи цяла нощ. Резултатите се очакват сутринта.

В новия пленум ще бъдат включени 185 социалисти. Част от тях са от младежка квота, а друга част са делегирани представители от многомандатните избирателни райони.

За позициите на досегашната опозиция на Корнелия Нинова ще може да се съди в неделя,  когато станат известни резултатите от тайния избор за членове на новия Национален съвет – органът, който взема решенията в БСП.

В сегашния съвет от 185 души лидерът имаше проблем с осигуряването на мнозинство, а понякога  бе бламирана за предложенията си. Според социалисти критиците й имат влияние сред делегатите на конгреса, които по списък са 976, и могат да работят за влияние и в новия съвет. За него има право да гласува всеки един делегат, а вотът е таен.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html