събота, 4 май 2024 г.

Към реките на София в дъжда

Десетки събития ни очакват днес и утре (26 и 27 септември) в дъждовна София, които са част от фестивала „Реките на София“.

Организаторите от фондация „Колективът“ поясняват, че „Реките на София“ е дългосрочна инициатива, която цели да променя нагласите към софийските реки и постепенно да ги превръща в пресечна точка на култура, спорт и място за отдих чрез малки и реализуеми намеси. Защото е време София да има чисти и социализирани реки вместо изоставени и тъжни канали.

Именно в опит да ни привлекат към тези маргинализирани кътчета на града, ще се проведат множество събития, с които да усетим духът на пустеещите столични реки. Този малък празник на духа ще се разгърне на три места на Перловска и Владайска река: Национален стадион “Васил Левски”, Лъвов мост и до ул. „Три Уши“ в кв. „Зона“ Б-5.

Така например, Кинематограф.BG превръщат реката в кино. Те са подготвили специална селекция от български и чуждестранни късометражни филми, с които да научим повече за водата и кръговрата, и след която да си тръгнем вдъхновени и пълни с идеи за по-устойчив градски живот. Прожекцията е на 26 септември (събота) от 19:00 ч на фестивалната локация на Владайска река в кв. Зона Б-Б до ул. „Три уши“.

На Перловска река до Национален стадион днес и утре от 11:30 – 13 часа трябва да има групови фитнес занимания, а на локацията при Лъвов мост ще се проведат детски ателиета за рисуване и др. И всичко това гарнирано с музика и барове за напитки.

Пълната програма, както и дали всичко това ще се случи в дъжда, може да се следи тук.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html