неделя, 28 април 2024 г.

Фестивалът на българската книга в Белгия започва онлайн

От 28 септември до 4 октомври 2020 г. ще бъде проведено първо по рода си онлайн издание на Фестивала на българската книга. Фестивалът се организира от Българската културна асоциация в Белгия, която е създадена през 2017 г. от българи, които живеят в Белгия. Нейната мисия е да представя разностранната българска култура в сърцето на Европа – Брюксел, като я обогатява чрез международно сътрудничество. Онлайн  фестивалът е за всички, които четат, пишат, изучават, говорят или разбират български, независимо от това къде се намират.

Ще гостуват 22-ма български автори. Сред тях са Капка Касабова, Елка Стоянова, Божана Апостолова, Мария Касимова-Моасе. Модератори ще бъдат 15 от най-авторитетните литературни критици, журналисти, преводачи и издатели.

Според организаторите, сред които е и Таня Станева, Председател на Българската културна асоциация в Белгия, „фестивалът въплъщава нашата мисия да споделяме богатата българска култура. Този път – чрез литературата. Онлайн-форматът се наложи заради ограниченията на КОВИД-19, но в крайна сметка се оказа възможност – да представим на българите и приятелите на българската култура по целия свят най-новото от нашата литература. Онлайн  фестивалът е за всички, които четат, пишат, изучават, говорят или разбират български, независимо от това къде се намират“.

Откриването е в 18:30 ч. на 28 септември 2020 г. и може да се проследи през YouTube канала на Българската културна асоциация в Белгия:
https://www.youtube.com/watch?v=9P4wYpj_aPY

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html