петък, 3 май 2024 г.

„Ботев“ (Пд) остана без треньор

 

Наставникът на „Ботев“ (Пловдив) Ферарио Спасов подаде оставка.

Специалистът бе крайно разочарован от загубата на неговия тим от „Монтана“ с 1:3 и състоянието, в което се намират „канарчетата“. Той заяви, че поема цялата отговорност и смята, че е дошъл моментът, в който трябва да се раздели с отбора.

Спасов каза, че знае „кога нещо трябва да бъде прекъснато“ и смята, че този момент е настъпил. Според него , Ботев не заслужава да изглежда по този начин и се нуждае от нови предизвикателства и възможности с нов човек на поста.

 

„Това беше най-слабият мач на отбора под мое ръководство. Напълно заслужена победа за „Монтана“. Начинът, по който ние играхме, беше за мен безкрайно разочароващ. Не съм очаквал такова поведение на футболисти. Опитахме рано да променим тактическата схема, нови състезатели да се появят в игра, но общият тон не бе добър. Загубихме безславно, въпреки че отново поведохме в резултата. Нямам обяснение. Аз винаги търся причината в мен, защото аз съм човекът, който носи отговорност за отбора. Доста разочароващо е във всяко едно отношение. Особено на чужд терен ние не показваме достатъчно футболни аргументи, за да печелим точки и мачове“, каза Феро.

„Поемам цялата отговорност и вина за това състояние, в което се намира отборът. Не мисля да хвърлям упреци към никого. Ние си знаем нашите проблеми. Знаем, че се нуждаем и от допълнителна селекция, която по една или друга причина не може да се осъществи. Това е моментното ни състояние, което не е добро. Извинявам се на всички фенове, които ни подкрепят, за тази игра. Футболистите също трябва да поемат тяхната отговорност за това, което показват на терена“, каза още вече бившият треньор на пловдивчани.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html