петък, 3 май 2024 г.

Раздадоха американските награди за мода

Всяка година Американският съвет на модните дизайнери раздава своите отличия за важни постижения в бранша през юни, но заради пандемичната ситуация събитето беше отменено чак за септември. Надеждата, че всичко ще отшуми бързо рухна и затова организаторите бяха принудени да проведат церемонията  в новата дигитална платформа на организацията Runway 360 вчера вечерта.

Тазгодишните носители на наградите бяха обявени от председателя на съвета и може би един най-успешните живи дизайнери – Том Форд.

Първи със своята награда се сдоби Джийн Реймънд, който публикува видео в инстаграм как отваря кутия и вади от нея сребърната си статуетка, след което намига на последователите си. Това е второ негово отличие за два дни, след като в неделя беше избран за дизайнер на годината от организацията „Harlem’s Fashion Row“ на виртуална церемония.

Наградата за аксесоари на Американския съвет на модните дизайнери отиде при Телфар Клемънс. Призът за нов дизайнер беше присъден на Кристофър Джон Роджърс. А като най-добра дизайнерка на дамско облекло бе посочена Габриела Хърст.

И четиримата лауреати печелят награди на Американския съвет на модните дизайнери за първи път. Извън това тази година за първи път бяха въведени две нови категории, в които бяха отличени Пиерпаоло Пичоли от „Valentino“ за международна дамска мода и Ким Джоунс от „Dior“ за мъжка мода.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html