неделя, 28 април 2024 г.

„Левски“ с първа победа на „Герена“ през 2020 г.

„Левски“ записа първа победа на „Герена“ от началото на 2020 година. Тимът на Георги Тодоров спечели с 2:1 мача си с „Етър“ от петия кръг. Последният домакински успех успех на „сините“ у дома датираше от края на 2019 г. – 2:0 над „Витоша“.

Головете срещу „Етър“ забиха Живко Атанасов и Борислав Цонев, за когото това беше повторен дебют с екипа на „Левски“. Точен за гостите беше Преслав Боруков.

Благодарение на успеха домакините се изкачиха до седмото място в класирането със 7 точки. „Етър“ остава на дъното без нито една.

В по-голямата си част срещата бе равностойна. Към края на мача обаче „сините“ вдигнаха оборотите и потърсиха победата и я взеха след перфектно изпълнен пряк свободен удар от Цонев.

Гостите имаха сериозни претенции за нарушението, което доведе до това попадение, но в крайна сметка не успяха да си тръгнат с поне точка от София.

„Гарантирам ви, че „Левски“ до една година ще изглежда по много различен начин“, обяви треньорът на домакините Георги Тодоров след мача.

„Най-близко до подпис е Валери Божинов. Той е упорит. Натрупа доста умора. Дано не направи някоя контузия. Можем да го видим в групата още за следващия мач“, каза още той.

“Не искам да се връщам назад, прецених да продължа работа в „Етър“. В новото ръководство има хора, които искат отборът да върви напред. За съжаление, не можахме да спечелим точка днес, а заслужавахме“, заяви наставникът на гостите  Петко Петков

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html