понеделник, 29 април 2024 г.

Пазят в тайна програмата на „Тотнъм“ в България

Сериозни мерки за сигурност е предприело ръководството на „Тотнъм“ за визитата в България. „Шпорите“ пазят в тайна голяма част от програмата за пристигането си у нас за двубоя с „Локомотив“ (Пловдив) от втория предварителен кръг на Лига Европа. Сблъсъкът е на 17 септември от 19:00 часа.

Очаква се отборът на Жозе Моуриньо да пристигне в сряда. Лондончани ще кацнат в София, където ще пренощуват и ще пътуват за „Лаута“ в деня на срещата.

Португалският специалист не планира среща с журналисти очи в очи. Специалния ще даде онлайн пресконференция през платформата Zoom от Лондон. Това ще се случи в сряда преди заминаването на „шпорите“. След двубоя пресконференцията също ще бъде виртуална.

Хари Кейн и компания нямат намерение да се срещат с българския фенклуб на тима, който бе подготвил изненада за футболистите и треньорския щаб.

Самият Моуриньо определи програмата на „шпорите“ като нечовешка, но обеща отборът да даде всичко от себе си във всяка една надпревара. Лондончани има да изиграят 9 мача за 24 дни.

„Ако прекалено много мисля за това, ще изпадна в депресия“, коментира специалистът.

„Искам да отидем на всеки мач положително настроени. Онзи ден отправих предизвикателство към момчетата, когато ги попитах кой от тях смята, че може да играе по 90 минути във всички тези 9 мача и никой не ми каза, че ще може“, добави португалецът.

„Това е голям риск от гледна точка на нашите амбиции, на първо място, защото е много, много възможно да загубим един от тези мачове. Във Висшата лига може да загубите и да останете в надпреварата, но при провал в Лига Европа, отпадате. Ако се провалите за Купата на Лигата, сте аут. Ситуацията е уникална за нас и никога не се е случвало да имам подобна програма от мачове за такъв кратък период от време. Ако решим, че едно от тези състезание не е важно за нас, ние вървим срещу природата на клуба, против нашите амбиции. Кой кара един отбор да играе неделя, вторник, четвъртък, неделя, отново вторник, отново четвъртък и отново неделя. Искат да пуснем младежкия отбор за Купата на Лигата ли? Искат ли? Това е моят въпрос“, бесен е Моуриньо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html