вторник, 30 април 2024 г.

Майки в действие: Пиронкова vs Уилямс в битка за $800 000 на US Open

БОРИС СПАСОВ

Малко са нещата, които ни обединяват в последно време. Едно от тях е представянето на Цветана Пиронкова в Ню Йорк. Пловдивчанката, която на 13 септември ще навърши 33 години, ще се изправи днес в 19,00 ч. срещу легендата Серина Уилямс в мач за историята.

Българката вече записа най-доброто си постижение на US Open, класирайки се на 1/4-финал. За да пробие в Топ 4 обаче, тя ще трябва да сътвори чудо и да запише първи успех над американката.

Любопитното е, че двете отново играят тенис на световно ниво, след като станаха майки. В края на март 2018 бившата ни първа ракета роди сина си Александър, а Серина стана майка на Олимпия през септември 2017.
Разликата тук е, че щерката на 23-кратната шампионка от Големия шлем я подкрепя на кортовете във „Флашинг Медоуз“, докато малкият Алекс се радва на успехите на Цвети пред телевизора в Пловдив.

Без никакво съмнение Пиронкова се превърна в голямата сензация на турнира, след като се завърна след тригодишно отсъствие по впечатляващ начин. Тя победи Людмила Самсонова в първи кръг, а след това надмина всички очаквания, преодолявайки последователно Мугуруса, Векич и Корне.

Серина пък остава голямата фаворитка за титлата. Бившата №1 е в серия от две трисетови срещи, след като изпита затруднения срещу Слоун Стивънс и Мария Сакари.

Двубоят тази вечер между двете е пети в тяхното съперничество, като до момента американката води с 4-0. В последните два, които са и единствените им на хард, тя няма загубен сет.

Това е и причината Серина да е сочена за фаворит от световните букмейкъри. Няколко от водещите букмейкъри дават коефициент от 1.14 на опитната американка, а шансовете на нашето момиче скачат до 5.50.

До момента пловдивчанката е спечелила 425 000 долара от наградния фонд, а при нов успех ще си осигури 800 000.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html