петък, 26 април 2024 г.

Меси поднови тренировки с „Барса“

Капитанът на „Барселона“ Лео Меси най-накрая започна подготовка с отбора. Аржентинецът пропусна цяла седмица от подготовката, след като бе обявил бойкот и настояваше да напусне. След като звездата сключи примирие с клубния президент Хосеп Мария Бартомеу обаче, той се подложи на задължителните тестове за коронавирус и днес следобед се появи на клубната база, за да направи първа тренировка под ръководството на новия треньор Роналд Куман.

По изискване на холандския спец заниманието бе закрито за фенове и медии, а фотографите успяха да снимат Меси при пристигането му за тренировката. Големият въпрос според испанските медии пък е как звездата ще бъде приет обратно в отбора. „Мундо Депортиво“ твърди, че е възможно да има напрежение между Меси и Куман, а освен това някои играчи също се чувствали предадени от бойкота, който нападателят спретна.

6-кратният носител на „Златната топка“ трябва да мисли и върху офертата за нов договор. Ръководството на „Барселона“ предлага на Меси контракт за още 2 години, тъй като настоящият изтича през лятото на 2021 година. Прогнозите са, че аржентинецът няма да бърза с отговора си, като ще изчака изборите за клубен президент, които ще са през март.

Очаква се в близките дни „Барселона“ да направи и конкретна оферта към „Ливърпул“ за привличането на Джини Вайналдум. Холандският халф е номер 1 в списъка на Роналд Куман, а от „Ливърпул“ са склонни да го пуснат на „Камп Ноу“ срещу 60 милиона евро.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html