четвъртък, 2 май 2024 г.

Трайчо Трайков: Провокациите целят да отвратят нормалните протестиращи

На протестите има всякакви хора, които в нормална ситуация едва ли биха намерили обща точка в политическите си и човешки разбирания, коментира събитията от нощта бившият министър от първото правителство на ГЕРБ и настоящ кмет на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков. В подобни ситуации адреналинът е много по-висок от нормалното и реална преценка не може да се направи.

Според Трайков целта на подобен род провокации била да бъдат отвратени нормалните протестиращи. „Никой нормален човек не иска да попада в подобна обстановка. Подобни провокации не са свързани с интереса на хората, които протестират за изразяване на легитимни цели.“

Трайчо Трайков разказа интересен случай от деня. „Докато вървях по улица „Леге“, видях трима души с черни тенистки да събарят четвърти. Отидох при тях, легитимирах се като кмет на район „Средец“, те се легитимираха като полицаи. Момчето изглеждаше зашеметено от полицаите. Нямам обяснение, но и не получих такова защо е арестуван и проснат на земята. След идването на техни колеги и адвокати, момчето бе освободено“, коментира Трайков.

Управляващите опитват да тушират напрежението и търсят изход, но това още повече провокира хората, които искат промяна, смята Трайков. Самият факт, че ги подкрепят откровено антиевропейски сили в гласуването за дебат за Велико народно събрание, бил показателен, смята бившият министър.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html