четвъртък, 2 май 2024 г.

Петър Занев е новият капитан на България

Петър Занев е новият капитан на България. Това стана ясно в началото на днешната тренировка на националите, които се готвят за утрешното домакинство на Ейре от Лигата на нациите. Решението беше съобщено на футболистите от треньора Георги Дерменджиев. Защитникът на ЦСКА е предпочетен пред 10 други опции.

Той записа дебют за националния отбор през 2006 година – в контрола срещу Словакия. Тогава начело на тима беше Христо Стоичков. До момента защитникът има 43 мача за „А“ отбора.

Втори капитан е Георги Костадинов, а трети Васил Божиков.

Георги Дерменджиев разясни и ситуацията с Кирил Десподов, който обяви че е преборил коронавируса. Веднага се заговори, че той може да бъде включен в групата за гостуването на Уелс в неделя (6 септември).

„Кирил е изолиран 14 дни и не тренира. Лекува се в домашна обстановка. Този период е фатален, защото не води подготовка ще започне почти от начало. Дори и да оздравее и да влезе в датата, няма как да го вземем, защото няма да покаже качествата, с които разполага. Независимо от тежестта на заболяването. Много е специфично това нещо, още повече, че има определени рестрикции. Ако пътува за Уелс, трябва много документация, за да бъде допуснат“, каза селекционерът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html