петък, 26 април 2024 г.

Частният детектив Марин Маринов пред Антени: 99,9 процента Янек Миланов вече не е жив             

Живка АНГЕЛОВА   

99,9 процента е вероятността изчезналият мъж от Дупница Янек Миланов вече да не е между живите и изобщо да бъде намерен, твърди частният детектив Марин Маринов. Според него първите 48 часа след всяко отвличане са решаващи за разкриване на престъплението и това е времето, когато специалистите работят по „горещи следи”.

В случая с Янек Миланов това време просто е пропуснато, защото местната полиция не си е свършила работата още в началото при подаването на сигнала, смята още детективът. Престъпленията, извършени от страст, са най-жестоки и най-вероятно точно този мотив стои зад случая с изчезналия дупничанин, счита Марин Маринов. Според него страстта и парите са основните версии, по които трябва да се работи по всички по-сериозни престъпления, защото страстта поражда ненавист, а ненавистта е нещо, което винаги може да подтикне някого да извърши престъпление.                        Частният детектив е на мнение, че бившата съпруга на заподозрения Васил Капланов има информация за това какво се е случило с човека, с когото е имала близки отношения доскоро. Бившите семейни партньори отказали детектор на лъжата и това било доста съмнително за криминалистите. Българското законодателство не може да ги принуди да си направят тест на детектора, но самият факт, че отказват, вече буди съмнения, каза топ детективът.                                                                    Специалистът информира, че разследващите може да са пуснали заподозрените с конкретна цел да им сложат външно наблюдение и така те да ги заведат до извършител, поръчител или пък до някакви улики. „Не може хората просто така да изчезват, XXI век сме все пак. Не може да излезеш на улицата и да изчезнеш, не казвам, че това не се е случвало. Обикновено отвличането се прави с цел да се отмъсти на някой, да бъде измъчван или убит, и това е типично мутренски подход. Затова виновникът за това престъпление трябва да се търси в тези среди”, категоричен е Маринов.                                                                                                                Според него Дупница и някои други градове живеят още в 90-те години.               „Тогава има свидетелства как хора излизат от домовете си и повече никога не се прибират. Това са били разправии вътре в самите групировки и аз допускам и подобна възможност. В един град като Дупница всички се познават, има камери навсякъде. Ако минете през града ще видите 100 приятели, които са свидетели. Очевидно там има някакъв страх и не искат да говорят очевидци. Допускам и да са разказали пред разследващите кога и къде са го видели, но заради тайната на следствието това да не се казва. Ако някъде Янек Миланов е закопан, трябва някой да си признае или случайно да бъде открит, както се шегуваме – „ще чакаме да се разтопи снегът”.

Марин Маринов смята, че след като човек е изчезнал при такъв мистериозен начин, за толкова време би трябвало вече да има сериозни работещи версии.                            „Най-ужасното в случая е бездействието на местната полиция. Там като че ли има нежелание да разкрият случая. Работата по горещи следи е най-важното нещо. Колко повече време минава, нищо не е същото – впечатленията са избледнели, свидетелите са се изплашили от шума, който се е вдигнал, и всичко си е отишло. Прякото доказателство – труп, оръжие, очевидец, тук засега липсва. Това са преки доказателства, но около основния заподозрян, видял последен отвлечения, трябва да се работи денонощно. Да се надяваме, че заради тайната на следствието се работи по друг заподозрян. При толкова много шум, прокуратурата се включва, медиите, директора на РДВР-то трябва да го съдят за бездействие, коментира детективът.                                                                                                              Според него, когато един човек изчезва, има само няколко причини за това – той или е отвлечен с цел сплашване, за откуп, или е трябвало да бъде само сплашен, но се случва нещо по-лошо и отвлеченият не е между живите. Марин Маринов изключва вероятността Янек Миланов да се е укрил сам. Според частния детектив дупничанинът е харесван в града си, не е оперативно интересен и затова той не изключва намеса на близки хора отвличането.                                                                                              „Не казвам, че това са точно неговите най-близки, но са познати, хора, които явно не му са желаели доброто. Човек е така устроен, че някои ситуации изкарват най-лошото у него. Най-хубавият завършек на подобна история би бил човекът да е жив и да е бил държан някъде насила с цел да бъде измъчван, тормозен. Но вече се вдигна много шум и няма как да го пуснат човека жив, смята Маринов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html