петък, 3 май 2024 г.

Вижте къде може да приключи с футбола Меси

Лионел Меси може и да пристигне в „Манчестър Сити“ като свободен агент, но това няма да е последната спирка в неговата кариера. „Гражданите“ са готови ще изхарчат огромна сума за неговия подпис, като вече излязоха информации, че клубът е готов да предложи петгодишен договор на суперзвездата на Барселона – 3 години от него той ще прекара на „Етихад“, а останалите две – в Ню Йорк Сити, чиито собственици са същите като на английския гранд. Така на практика шесткратният носител на „Златната топка“ ще сложи край на кариерата си в Щатите.

Според каталунския вестник „Спорт“ Меси ще получи умопомрачителните 750 млн. евро за петте си години като собственост на Сити.

Президентът на „Барселона“ Хосеп Мария Бартомеу пък ще проведе важна среща за бъдещето на Лионел в сряда. Тогава в офиса на шефа на каталунците трябва да пристигне Хорхе Меси – бащата на футболната звезда.

Очаква се всяка от двете страни да изложи позицията си. Управата на „Барселона“ е категорична, че няма да позволи на 33-годишния аржентинец да напусне „Камп Ноу“ преди изтичането на договора му през следващото лято.

Хорхе Меси от своя страна ще опита да обясни на Бартомеу, че синът му иска да си тръгне от „Барса“ заради постоянните провали в Шампионската лига. Целта е да бъде постигнато цивилизовано споразумение за раздяла между двете страни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html