събота, 4 май 2024 г.

„Арсенал“ би дузпата на „Ливърпул” за първи трофей през сезона

За 16-и път в своята история „Арсенал“ спечели „Къмюнити Шийлд“. В мача за трофея, с който се поставя начало на новия сезон в Англия, „артилеристите“ победиха „Ливърпул“ с 6:5 след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши при резултат 1:1.

Тимът на Юрген Клоп, който след 30-годишната пауза отново вдигна титлата, доминира в началото на срещата. Първия удар обаче нанесоха носителите на ФА Къп. Разписа се звездата на „артилеристите“ Пиер-Емерик Обамеянг. Французинът получи пас от Букая Сака и с лекота преодоля вратаря на съперника. Така в 12-ата минута играчите на Микел Артета поведоха с 1:0. Той посвети гола на актьора Чадуик Боузман, който се прочу с ролята на „Черната пантера” в едноименния филм. Американецът загуби четиригодишна битка с рака.

Попадението даде импулс в играта на лондончани. Те все по-често поглеждаха към вратата на „мърсисайдци“. След почивката ролите се обърнаха и в 73-ата минута резервата Такуми Минимино вкара за 1:1.

Такава се стигна до дузпи, при които „Арсенал“ беше безгрешен, а 20-годишният Райън Брюстър пропусна за „Ливърпул“.

За последно „артилеристите“ прегърнаха трофея през 2017 г. Тогава, както и сега, се стигна до изпълнение на дузпи, а „жертвата“ беше шампионът „Челси“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html