петък, 3 май 2024 г.

Джошуа: Искам да счупя главата на Пулев

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа се закани да счупи главата на Кубрат Пулев, когато двамата се изправят в мач за пояса на Международната боксова федерация (IBF). Британецът похвали Пулев за човешките му качества, но се закани да го победи.

Пулев е задължителен претендент за титлата на Джошуа. Мачът за пояса на Международната федерация по бокс (IBF) беше насрочен за 20 юни на 62-хилядния стадион на „Тотнъм“ в Лондон, но заради пандемията беше отложен. След това започнаха разговори за нова дата и евентуално ново място.

„Изпитвам голямо уважение към Пулев. Той е добър, семеен човек, добър боксьор. Но от друга страна, искам да му счупя главата“, коментира Джошуа.

Думите на световния шампион идват като отговор на тези на Пулев. Българинът заяви, че „заради арогантността си Джошуа ще понесе втори нокаут в живота си“.

През юни 2019 г. Джошуа претърпя първа загуба на професионалния ринг, след като беше нокаутиран от Анди Руис. Шест месеца по-късно британецът си върна поясите.

Освен мач с Пулев Джошуа вече гледа и към двубой за обединяване на титлите в тежка категория и излъчването на абсолютен световен шампион.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html