събота, 4 май 2024 г.

Всичко за войната Лео Меси – „Барселона“

Войната между аржентинския гений Лео Меси и „Барселона“ вече е факт. „Бълхата“ иска да напусне, при това веднага, а не след година, както е записано в договора му. Първи за намерението на Меси съобщи тв каналът TyC Sports, според който звездата е изпратил факс до офисите на „Барса“. В него той е написал, че иска да напусне клуба незабавно, въпреки че има договор до 2021 година и откупна клауза за 700 милиона евро. Меси се е позовал на точка в договора, която му позволява да прекрати едностранно контракта в края на този сезон. Според вестник „Мундо депортиво“ действително „Барселона“ е получил факс и в момента адвокатите на клуба готвят ответен удар. Те признават, че такава точка има, но тя е валидна до 10 юни. Според Меси обаче датата не важи, защото сезонът беше удължен заради коронавируса. Радио „Кадена Сер“ пък съобщи, че Меси няма да се яви в понеделник на задължителните тестове за COVID 19, които трябва да бъдат направени на играчите преди началото на подготовката във вторник.

Според журналисти от Барселона войната между Лео Меси и ръководството на клуба е ескалирала, след като новият треньор Роналд Куман обявил, че няма да разчита на Луис Суарес, Артуро Видал и Иван Ракитич. Тримата са най-близките съотборници на Лео Меси в каталунския клуб. Отделно новата „Барса“ ще се прави без други трима основни футболисти – Алба, Пике и Бускетс. Така на практика Меси ще трябва да стане част от съвсем нов отбор и той отказва да носи отговорност за неговото представяне. Роналд Куман се срещна с Меси миналия петък, като аржентинецът дори прекъсна ваканцията си, за да дойде до Испания и да се срещне с нидерландеца. Очевидно това, което е чул от новия треньор, никак не му е харесало.

Лео Меси е най-успешният футболист в историята на „Барселона“ – 34 титли, най–много голове – 634, и втори по изиграни мачове – 737, след Шави Ернандес.

Като евентуални бъдещи отбори на Лео Меси се споменават „Манчестър Сити“, „Интер“, Американската футболна лига и дори аржентинският „Ню Уелс Олд Бойс“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html