петък, 3 май 2024 г.

Отбелязват Деня на жените мотористи

Снимка: Лили Осойска

Празникът на жените мотористи по традиция се състои през първата събота на месец май, но пандемичната ситуация премести събитието чак за днес. От Българската мотоциклетна медия съобщават, че то ще започне в 13 ч. от централния вход на Националния исторически музей в София.

Оттам събралите се нежни почитателки на моторите ще потеглят със своите машини в 14 ч. по „Околовръстен път“, бул. „Черни връх“, бул. „Н. Й. Вапцаров“, бул. „Цариградско шосе“, а крайната сборна точка е зала „Арена Армеец“.

По думите на Лили Осойска, една от организаторките на събитието, „програмата е известна: сбирка, ескорт, снимки, усмивки, да ни видят и да ни се порадват, да направим шествие от момичета на мотори и с полички“.

Всъщност международният ден на жените мотористи се организира за първи път в света през 2007 г., когато канадката Вики Рей поема инициативата да привлече вниманието към постоянно увеличаващия се брой  на дамите на мотоциклети. Нещо повече – тя настоява за равноправно, с това на мъжете, отношение към тях.

Организатор на събитието у нас е Сдружението на жените мотористки Lady Bikers MPowered България.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html