събота, 27 април 2024 г.

НЯМА ПРАЗНО: Шест от шест за „Севиля“!

„Севиля“ спечели за шести път трофея в Лига Европа! Тимът на Хулен Лопетеги триумфира на финала в Кьолн с 3:2 срещу „Интер“.

Ромелу Лукаку се превърна в антигерой за „нерадзурите“. Белгиецът си вкара злощастен автогол, който реши изхода от сблъсъка в полза на испанския тим.

„Интер“ остава с три купи във втория по сила европейски клубен турнир, спечелени през 90-те години на 20 век.

Срещата започна ударно с две попадения в рамките на само 12 минути. Ромелу Лукаку вкара от дузпа в петата минута. Така белгиецът стана първият футболист с голове в шест поредни елиминационни мача в евротурнирите от Кристиано Роналдо, който го прави между 2012 и 2013 г.

Това беше 34-ти гол за Лукаку в дебютния му сезон с екипа на „черно-сините“, с което той изравни постижението на бразилеца Роналдо от сезон 1997/98.

В 12-ата минута Люк де Йонг се възползва от центриране на Хесус Навас и изравни за 1:1. За капитана на севилци Хесус Навас това бе първи европейски финал от 2007 г., когато играе срещу „Еспаньол“.

В 17-ата „нерадзурите“ имаха претенции за втора дузпа след игра с ръка на Карлос, но съдията този път подмина ситуацията. Вместо това в 33-тата андалусийците обърнаха резултата с втори гол на Люк де Йонг.

Четвърт час преди края на редовното време грешникът Карлос се превърна в герой, пробвайки удар със задна ножица, след който топката бе засечена във вратата от Лукаку за крайното 3:2.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html