петък, 26 април 2024 г.

Слънце и опасност от пожари в страната днес

Снимка: НИМХ

Днес, 18 август, се очаква слънчево време в по-голямата част от България, като температурите ще са между 28 и 33 градуса, съобщава НИМХ.

Над Западна България се очакват валежи с гръмотевици и със слаб до умерен ватър.

В областите Велико Търново, Русе и Търговище има висока опасност от пожари, които могат да се разпространят бързо.

В планините ще е предимно слънчево, но също се очакват кратки валежи. Максимална температура на 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В сряда и четвъртък над Западна и Централна България се очаква облачно време с краткотрайни, но интензивни важели с гръмотевични бури.

Ще има и условия за градушки. Ще духа до умерен северозападен вятър и температурите ще се понижат; в четвъртък максималните ще са между 25° и 30°.

През следващите дни до края на седмицата ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста облачност, без съществени валежи. Вятърът ще отслабне, в петък и събота в повечето райони ще е северен, в неделя ще стане източен. Температурите слабо ще се повишат.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html