Начало СПОРТ Джокович отива за титла на US Open, Гришо още мисли

Джокович отива за титла на US Open, Гришо още мисли

Новак Джокович ще участва на предстоящия US Open, разкри самият той. Сърбинът държа феновете си в напрежение доста дълго, но в крайна сметка е решил да атакува титлата на „Флашинг Медоус“.

„Щастлив съм да потвърдя, че ще участвам на Western & Southern Open и US Open през тази година. Това не беше лесно решение, с оглед на обстоятелствата и предизвикателствата от много страни. Но перспективата да се състезавам отново ме вълнува наистина. Доскоро, Ню Йорк“, написа сърбинът в профила си във Фейсбук.

Джокович е 3-кратен шампион на US Open, като последната му титла датира от 2018 г. Миналата година сърбинът достигна до 1/8-финал, където бе принуден да се оттегли заради травма.

Фактът, че най-големите му конкуренти, Роджър Федерер и Рафаел Надал, няма да участват в турнира автоматично, превръща Джокера в ясно изразен фаворит за титлата. Все още окончателното си решение не е обявил Григор Димитров. Подобно на Ноле, българинът се възстанови от коронавирус и сериозно обмисля дали да предприеме това приключение.

„За европейците е трудно, защото трябва да пътуваме около 12 часа до Ню Йорк, да сменяме няколко полета. След това да се придвижим до хотела, статистически ще сме над хиляда души на едно място и просто не е лесно. Надявам се никой да не го хване (COVID-19), но ако някой даде положителен резултат, нещата стават по-сложни. Дори и да имаме споразумения с правителствата относно карантината и другите неща, никога няма как да знаем какво ще се случи ден след ден“, изрази своето притеснение наскоро Димитров.

Очаква се до дни българинът също да каже какво е окончателното му решение.