четвъртък, 2 май 2024 г.

Радев: Надявам се да не се превърнем в полицейска държава

Снимка от сайта на БНР

„Най-важното е да няма полицейско насилие.“ Това каза пред Националното радио президентът Румен Радев, който разговаря с граждани пред сградата на „Дондуков“ 2.

„Аз няма от какво да се страхувам. Какво да ме притеснява? Какво ще стане довечера? Най-важното е да няма полицейско насилие. Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава.“

Междувременно група протестиращи се опита да блокира движението по бул. „Цар Освободител“ в София. Демонстрантите пресичаха непрекъснато пешеходната пътека пред сградата на Българската народна банка, но полицията успя да осуети провокацията.

Един от тях е носел бухалка. Към 18,20 часа на бул. „Цар Освободител“ в района на БНБ, полицейските служители са го забелязали и след предупреждение за носенето на забранена вещ е отведен в столично районно управление, където е установена самоличността му.

А в триъгълника на властта отново се събраха протестиращи въпреки дъжда. Полицията не допуска демонстрантите да пресекат бул. „Дондуков” и да стигнат до сградата на Министерския съвет. Около шадравана пред президентството изникнаха няколко палатки.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html