петък, 26 април 2024 г.

Обещават чеверме на Орлов мост

АНТЕНИ

Някой е обещал чеверме за протестиращите на Орлов мост. Като се имат предвид някои особености на българския национален характер, това може да придаде нова свежест и да доведе до масовост на окупационните действия в този район на столицата. Според независими наблюдатели на събитията много и най-различни са предположенията за дарителите на свежото месо, което да влее енергия на протеста. Като се започне от първия обичаен заподозрян Васил Божков, мине се през банкера беглец Цветан Василев, продължи се с млади овцевъди от партията на Мая Манолова и се завърши с умни и красиви хрумки на активисти от „Да, България!“ на бившия правосъден министър от второто правителство на ГЕРБ Христо Иванов.

По всичко си личи, че протестната вълна ще се разширява и по посока Черноморието, което може да досъсипе окончателно и без това съсипания заради коронавируса туристически сезон. Днес в 18,00 в района на Стара Загора се очаква да бъде блокирана магистрала „Тракия“, която свързва столицата с Бургас.

Според социолози, ако протестиращите продължат с тактиката на блокади, това може да доведе до обратен ефект. На подобно развитие на ситуацията се надяват управляващите, за които всяка агресия и гражданско неподчинение са добре дошли. Повечето българи не обичат да си развалят почивките и да им се създават допълнителни неудобства при придвижването.

Снимка: ТРУД

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html