вторник, 30 април 2024 г.

Ефект от мерките на ГЕРБ няма да има, протестите ще продължат

Димитър ГАНЕВ, „Тренд“

Ефект от социално-икономическите мерки върху протеста категорично няма да има… По-скоро е ход в посока туширане на социалното недоволство, което ще дойде през зимата.

Протестите ще продължат с различна интензивност до края на мандата на ГЕРБ. Причината е проста – в продължение на години това управление беше критикувано.

Проблемът идва оттам, че това, което говорят за 3,5% ръст на икономиката, 12% ръст на доходите и магистрали – това няма да се състои. Това ще породи социално недоволство.

Ефект от смяната на министри върху протестите няма да има. Още от самото начало тези протести пакетираха ГЕРБ и ДПС. Борисов ясно си дава сметка, че това води до имиджови щети.

Хоризонтът на Борисов генерално не е добър до редовните избори. Тревожно за властта е, ако започнат и социални протести.

Борисов знае, че протестиращите няма да гласуват за него на избори. За него е важно, че неговият твърд електорат ще гласува за ГЕРБ.

Засега само Христо Иванов и „Демократична България“ могат да се явят на избори въобще, ако има представителство на протеста в следващото Народно събрание, то може да е само ДБ.

Eрозия в ГЕРБ е неминуемо да се получи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html