петък, 26 април 2024 г.

Без Борисов мина ремонтът на „Борисов 3“

Министър-председателят Бойко Борисов ремонтира кабинета, без да присъства в пленарната зала. Въпреки настояванията на БСП премиерът да се появи, той не дойде на гласуването на персоналните промени в кабинета му.

Вместо Борисов на трибуната излезе Точислав Дончев, за да прочете официалните биографии на новите министри.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обвини управляващите, че не са чули гласа на хората, които са по улиците на България.

„Те искат оставка на Борисов и кардинална смяна на олигархично-мафиотския модел. Сега какво предлага Борисов – имитация на промяна, мимикрия с оставка на министри. Винаги, когато има проблем се гори бушон, за да се спаси системата. Имате една мантра, че и при съмнения за корупция освобождавате министри, а всъщност вие сменяте министри, за да спасите корупцията, за да запазите системата“, заяви Нинова.

Според шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова „е изключително безотговорно да се тласне България към друга криза със служебно правителство, което по закон и Конституция не носи достатъчно голяма отговорност“.

С 116 гласа „за“ промените в кабинета станаха факт.

Министър на финансите вече е Кирил Ананиев, вътрешен министър – Христо Терзийски, здравен министър – д-р Костадин Ангелов, а икономически министър – Лъчезар Борисов. Марияна Николова е новият министър на туризма. Постовете си освободиха Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов и Николина Ангелкова.

Горанов няма да се върне като депутат, което гарантира кариерата на Калин Вельов в редиците на ГЕРБ поне до пролетта, освен ако правителството не подаде оставка по-рано.

АНТЕНИ

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html