събота, 27 април 2024 г.

След разговорите с Божков депутатът Паунов подава оставка

Депутатът Александър Паунов ще бъде изритан от парламентарната група на БСП и става независим след изтеклите от прокуратурата разговори с олигарха Васил Божков. Това пред „Антени“ първо разкри лидерът на „Екогласност“ Емил Георгиев. После информацията бе потвърдена и от лидера на социалистите социалистите Корнелия Нинова, която направи изявление пред медиите по скандалния случай.

Нинова уточни, че Паунов не е член на БСП, а е от квотата на коалиционната Комунистическа партия на България. Междувременно за въпросната партия в кулоарите на парламента се шегуват, че се състои от Паунов, семейството му и още няколко души от квартала на пишман лидера й.

Връзките на Паунов с оригарха Васил Божков са много стари и здрави. Бившият партиен секретар на ЦУМ отдавна е един от лобистите на Черепа в парламента.

„По никакъв начин казаното от Паунов не ангажира БСП – коментира случилото се Корнелия Нинова. – Ръководството се събрахме, разговаряхме с Александър Паунов. Той потвърди разговора от записите и още днес подава заявление за напускане на парламентарната група на „БСП за България“.“

В рамките на досъдебно производство за престъпление срещу републиката прокуратурата публикува записани разговори на намиращия се в Дубай бизнесмен Васил Божков с журналиста за мръсни поръчки Огнян Стефанов и лице, за което от спецобвинението уточняват, че вероятно е депутатът от БСП Александър Паунов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html