петък, 26 април 2024 г.

Майката на пребитото момче: Гаврили са се с тези деца. Лежи в „Пирогов“, окован с белезници

„Знаете ли кое е най-лошото? Те са се гаврили с тези деца. Зад колоните, под Министерски съвет те са стъпвали върху тези деца с лица към земята. Правили са си селфи. Имало е едно момиче с потниче, чиято презрамка е била разместена, разголила гърдата му. Те са го снимали. Те са го галили по главата. Можете ли да си представите? Аз още не мога да го преглътна. И това са хора на реда! Аз съм в шок, тотален шок. Шест човека да скачат върху него, да го блъскат!“

Клипове с насилие обиколиха социалните мрежи – мястото е зад колоните на Министерски съвет. Двама младежи пострадаха, като единият вече е изписан от „Пирогов“, но другият остава в спешната болница заради тежки травми. За случилото се в късните часове на петъчната вечер разказа майката на едно от пострадалите момчета. В студиото на „Тази сутрин“ Юлия Педева сподели, че състоянието, в което е видяла 29-годишния си син е било непоносимо за една майка. „Синът ми няма никакви провинения до този момент. Той е млад и интелигентен човек. Това слънчево момче не е способно на агресия“, подчерта майката.

Юлия разказа още, че поне 36 часа не е знаела къде е детето й. Звъннала в „Пирогов“, след като научила, че момче на 29 години е пострадало. По телефона й е отказана информация. На място майката установява, че синът й е в много тежко състояние, окован в белезници, не помни, че е бил на протест. Когато е станал, за да се преоблече с чисти дрехи, един от двамата полицаи, които го охраняват, го е придружил до тоалетната. Освен това Юлия обясни, че вече е повдигнато обвинение, назначен е служебен адвокат, без родителите да знаят за това. Те смятат, че има нарушаване на човешките права и ще се борят за справедливост.

Димитър Педев е спортен журналист, по думите на майката – никога не е влизал в сблъсъци и няма досегашни подобни прояви и обвинения. За познанството си с Димитър Педев пише в профила си във Фейсбук и журналистът Камен Алипиев. От неговия пост става ясно, че момчето е работило като режисьор в БНТ.

Kamen Alipiev:

Току-що разбрах, че второто момче в „Пирогов“ е моят колега и приятел

Dimitur Pedev, страхотен млад човек, който си тръгна от БНТ обиден от отношението на преките си началници. Смея да твърдя, че това е най-кадърният млад режисьор с когото съм работил и точно благодарение на него директните предавания на баскетболни мачове, както и предаването ни „Арена баскет“ се изкачиха на ново ниво! Митака се отказа от кариерата си в телевизията-майка, защото е горд и честолюбив, и жертва кариерата си, за да стане монтажист. Не знам какво е станало онази вечер, тръгнах си по-рано от протеста, но не вярвам той да е упражнил или провокирал насилие! В понеделник (вече днес) ще се гледа мярката му за неотклонение и се надявам да го видя жив, здрав и без белезници отново сред нас!
П.П.: Тези, които го познават, може да напишат по някоя добре дума за него тук, може да помогне!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html