петък, 26 април 2024 г.

Бърз разпит на Борисов, прокуратурата угаждала на президента

Борисов: За да се угоди на Радев, прокуратурата прави публични събития

Премиерът Бойко Борисов бе разпитан в Специализираната прокуратура в качеството му на свидетел заради комуникацията си с бизнесмена Пламен Бобоков. При пристигането си министър-председателят не спря при събралите се журналисти, а направо влезе в сградата. След като престоя вътре около 30 минути, Борисов излезе и заяви: „Питаха ме по делото за отпадъците, за познанството ми с братя Бобокови. За да се угоди на президента, прокуратурата прави тези публични събития, защото той каза, че имало двоен аршин. Неговия секретар Пламен Узунов го викали на разпит, пък мен не.“

Премиерът обясни още, че с Пламен Бобоков се познава повече от 10 години и винаги е смятал, че е почтен бизнесмен, като му е оказвал съдействие за бизнес зад граница. „Никога не съм разговарял с Атанас Бобоков. Питаха ме за либийския кораб. Единственото, което съм правил, е да говоря с либийския колега и изяснихме случая. Разпоредил съм Гранична полиция да пази кораба в Бургас. Щом излезе съдебното решение, веднага ще го изпълним“, каза Борисов.

За разменените съобщения с премиера съобщи самият Бобоков. Пратил му SMS в края на миналия март, за да му поиска помощ за казуса с либийския танкер „Бадр“. След това се срещнали за кратко и според свидетелствата на бизнесмена Борисов предприел адекватни мерки, като се видял дори с либийския премиер. Три дни след като министър-председателят потвърди и за съобщението, и за срещата и коментира, че не вижда нищо нередно в това, обвинението съобщи, че Борисов е призован като свидетел.

Освен него на разпит са призовани депутатът от ГЕРБ и областен партиен координатор в Русе Пламен Нунев и бившият шеф на ГЕРБ в града Росен Даскалов. Чатове с двамата били открити в телефона на Пламен Бобоков. Той също има призовка за днес по разследването за търговия с влияние, по което все още няма обвиняеми. Даскалов също пристигна в Специализираната прокуратура.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html