петък, 19 април 2024 г.

$175 млн. долара гаранция внесе Тръмп по делото срещу него за гражданска измама

Доналд Тръмп
Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Бившият президент Доналд Тръмп внесе гаранция от 175 млн. долара, което му дава право да обжалва присъдата по делото за гражданска измама в Ню Йорк, заведено от главния прокурор на щата Летиша Джеймс, съобщава БНР.

Внесената гаранция от 175 милиона спира всички потенциални действия на главния прокурор на Ню Йорк за събиране на присъдената по делото сума.

През януари съдия Артър Енгорон глоби Тръмп и другите обвиняеми по делото, сред които неговите синове – с 464 милиона долара с мотива, че те са направили фалшиво завишение на стойността на активите на бившия президент, за да получат по-добри лихвени проценти по банкови заеми.

Тръмп получи 30 дни, за да внесе пълната сума по гаранцията, за да може да обжалва решението пред по-горна инстанция. Адвокатите му обаче казаха, че няма компания, която да осигури гаранция за толкова пари, което накара Летиша Джеймс да започне подготовка за изземване на активите на Тръмп, сред които банкови сметки и недвижими имоти в щата Ню Йорк. В последния момент обаче сумата беше намалена повече от два пъти от Апелативния съд, а бившият президент и настоящ кандидат за Белия Дом получи още 10 дни отсрочка, за да я плати.

Миналия месец Тръмп депозира гаранция от 91,6 млн. долара по делото за клевета на Е. Джийн Карол, за да може да обжалва и тази присъда.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html