понеделник, 15 април 2024 г.

Кирил Петков: Връщаме на президента празна папка, няма да стане и с третия мандат

Предполагам целият отбор ще отиде при президента. Денков ще вземе папката и ще я върне празна. Това, което се видя е, че поредният ни опит да си спазим уговорката беше отхвърлен от ГЕРБ. Ние се опитахме да покажем какво е да си си спазваш думата и да имаш чувство за дълг, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по бТВ.

По думите му те са получили „поредната щуротия“ от 7 страници от ГЕРБ за управление. Те показаха, че не могат да си спазват обещанията, поясни Петков. Според него те искали едни неща, ГЕРБ други.

„Ние казахме добре, като няма съгласие да се върнем в оригиналната уговорка, защото знаем, че ще се озовем в същата ситуация и няма смисъл от нови избори, за които ще се похарчат много пари“, разказа Петков.

Според него Борисов много умело използва езика на силата и поясни – „говоря за политическа сила, не физическа“.

„Например те искаха комисия за Нотариуса, като се разбра, че ще се ходи на избори, я блокираха. ГЕРБ и ДПС трябва да се явят заедно на изборите, ако са честни. Имат такава отлична координация заедно“, каза Петков.

„Над 100 пъти съм ходил при Борисов. Само веднъж не е канил Пеевски вътре. Те си взимаха решенията заедно. Ние с „Демократична България“ заедно. Те са едно цяло“, категоричен бе той. Според него изборите задължително трябва да са  2 в 1.

„Борисов е средна ръка стратег, не е невероятен. Това, което е невероятно е, че не могат да си представят свят, където има европейски съд, служби, прокуратура. Борисов го е страх, а ние се опитахме да покажем 9 месеца, че няма нищо страшно“, казва още съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Според Петков се е играло една фалшива игра – „въпреки, че се размахваше един договор от Габриел, Борисов го беше страх да види една правосъдна реформа, по начина по който ние си я представяхме“.

Той обяви, че името на вътрешния министър Калин Стоянов при съставянето на кабинета „Денков“ е било подадено от Мария Габриел. Той провел с него дълъг разговор и преценил, че е наистина безпартиен. Разбрал, че нещо не е наред, когато вътрешният министър уволнил 18 началници на районни управления и назначил нови на тяхно място.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html