петък, 19 април 2024 г.

Новият шеф на новините в bTV Асен Иванов живее със спортна журналистка

Радва се на две деца, има брат близнак, който работи в ЦСКА

Константин Каралийски за в. Галерия

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините. На 23 февруари той пое шефския пост от Веселина Петракиева, която напуска телевизията по собствено желание. Преди това огговорната позиция се заемаше от Антон Хекимян, който направи рязък завой към политиката и нанесе имиджови щети на медията, която го изстреля към славата. 

При Асен Иванов това няма как да се случи, категорични са колегите му. Той е колегиален, добронамерен, поздравява, изслушва хората, не се прави на звезда. Новият шеф на новините е изключително земен човек. Женен е за журналистката Красимира Томова. Със синеоката красавица се запознават в несъществуващия вече вестник „Монитор“. Там Асен доста години работи като криминален репортер, а Красимира пише в спортния отдел. Любимите спортове на грациозната блондинка са баскетбола, тениса и футбола Асен и Красимира се залюбили някъде около 2007 г., а се женят през 2013 г. Правят го по нетрадиционен начин – тъй като и двамата младоженци са фенове на спорта, играят импровизирани мачлета по тенис и футбол. Красимира била много елегентна в булчинската рокля и с тенис ракета в ръка. Асен се правел на нападател и бил дузпи, а съпругата му бранела гол линиятас вратарски ръкавици. 

Щастливото семейство се радва на две прекрасни дечица – момче и момиче, които са почти на една възраст. Хлапетата учат в елитния Италиански лицей, където ходят още децата на политици, дипломати, артисти, богати бизнесмени. Таксите не са по джоба на всеки, но пък образованието е на топ ниво. Училището не е избрано случайно – Асен и жена му са лудо влюбени в Италия и искат синът и щерката от малки да изучат италианския език и култура. 

Иванов и половинката му Красимира обожават пътешествията, научи „Галерия“. Двамата често споделят в профилите си в социалните мрежи снимки от екзотични дестинации – Абу Даби, Рим, Париж. Често посещават и спортни събития. Асен е израснал в столичния квартал „Полигона“. Махалата е известна с поделението и военните блокове. Цесекарски район! Случайно или не, братът на новия началник в bTV работи като шеф на охраната в ЦСКА. Любопитно е, че двамата са еднояйчни близнаци и един друг са си „одрали кожата“. Братът има симпатична бенка на лицето и дълго време общите им приятели ги различавали само по това. Новият началник е заклет фен на огнестрелните оръжия и с удоволствие позира с калашници и танкове, вижда се в профила му във Фейсбук. 

Асен Иванов врътна сериозен стаж в популярната телевизия, въпреки че тръгна от вестниците. В bTV е от 2017 г. За кратко беше началник и в ТВ7, когато там директор е Николай Бареков, медията беше изключително влиятелна, а Цветан Василев наливаше пари с големите чували.

Никой в нюзрума първоначално не приемал насериозно индикациите, че именно Иванов ще е новият началник, за което вестник „Галерия“ първи писа още преди месеци. Момчето от „Полигона“ не е натегач, интригант и скандалджия, заради което изглеждал неподходящ за ветровития пост, за който ламтят много хищни хиени. Да, ама не! Асен е диалогичен, интелигентен, говори като равен и с началници, и с подчинени. Има сериозни контакти, включително в политическите среди. Говори се, че е в добри отношения със силния човек в ДПС Делян Пеевски. Познават се още от 2007 г., когато Ирена Кръстева придоби медийната група на „Телеграф“, „Монитор“ (където, припомняме, работи Асен) и „Политика“. По-късно Кръстева се оттегли, а Пеевски пое контрола над изданията. Преди няколко години той официално продаде тези медии, а „Монитор“ и „Политика“ бяха закрити. 

Асен може да ти скрие топката без да повиши тон, твърдят негови познати. Заплатата на тази важна позиция в голяма национална медия е не по-малко 10 000-12 000 лева, без да броим бонусите.

По наша информация съпругата му Красимира още работи като журналистка, но не в толкова популярна медия. Иванов е заявил пред подчинените си в „Новините“, че няма забранени теми и цензура – истината и само истината! Как ще се справи с нелеката задача като директор на новинарския екип в тези сложни времена – предстои да видим.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html