четвъртък, 11 април 2024 г.

Нели от „Търси се“ остава в семейната къща след развода

Снимка: Фейсбук

Димитър ВАСИЛЕВ за в. „Галерия“

Нели Хаджийска от „Търси се“ призна, че от началото на тази година се е развела със съпруга си Данаил, който е управител на студио за визуални ефекти към „Ню Бояна“. Двамата се разделили без драми и скандали, а в семейната къща в полите на Витоша сега живее водещата заедно с двете им момчета Борил и Тодор. Семейството се нанесе там през 2019 година, а някога двамата мечтаели да си купят и къща на брега на морето, в която да отглеждат децата и внуците си. Но уви, в едни момент любовта им си отишла и те престанали да се гледат един на друг като партньори, а по-скоро като приятели.

Двамата ходили на семейни терапии, на църкви, манастири, констелатори, на какво ли не, за да спасят връзката си в продължение на година и половина, но нищо не се получило. По думите й за решението им не стои трети човек, но в публичното пространство веднага плъзнаха слухове, че Данаил от години имал паралелна връзка с актриса. Нели и съпругът й са заедно от 17 години, буквално от деца, време, през което се сраснали и престанали да се гледат като индивиди. Някъде по пътя се разминахме и колкото и да вярвахме, че нашата любов ще бъде вечна, в един момент осъзнахме, че онази магия, която ни е свързвала, вече я няма. Трудно е да осветиш тази истина, да приемеш и да пуснеш идеята за вечност в любовта. Но по-трудното е да се преструваш, че я има, да пълниш празнината, да опаковаш липсата в целoфан и панделка… Ние имаме много дълъг път, през който сме имали много големи изпитания. Трудната поява на децата, отглеждането, това, че аз не спрях да работя през цялото време, не съм спирала нито за един месец. Но отчуждението не беше веднага след децата, напротив връзката ни след това стана лека. По-скоро се случи, когато престанахме да виждаме другия в неговата промяна, а всеки се променя. Беше трудно да признаем, че тази дълголетна любов не те вдъхновява, а е по-скоро приятелска, превръща се в битово отглеждане на деца признава Нели. Двамата с Данаил водят дълга и трудна битка, за да се сдобият със синовете си, които се появяват след инвитро процедури. „Пътуването ми към децата продължи около 4 години, в които загубих три бременности и минах през почти всички изследвания, процедури – лабиринта на страха! Аз съм зодия Овен и в гените ми е заложено да бъда силна и борбена. Но дори и в моментите, в които съм падала за кратко духом, съпругът ми поемаше кормилото напред. Той винаги е вярвал, че ще имаме деца и не е оставял в мен и частичка съмнение дали ще се случи“, обяснява Нели. Сега момчетата приемат нормално раздялата на родителите си и виждат татко си винаги, когато поискат.

След дългият личен път на трансформация и духовно израстване Нели стартира новия си проект – MINDКаст. В него популярните хора представят своите терапевти, медиатори, констелатори, хора, които владеят различни похвати към себепознанието и духовното израстване. „Този проект се роди, докато самата аз търсех моите ментори, с които да осветя травмите, да ги видя, приема и преболедувам. И така открих толкова много светли създания, които чрез различни методи, техники и похвати помагат на душата да се върне на пътя си“, признава още Нели. Самата тя също е дете на разведени родители. Те се разделят, когато водещата е на година. „Тя е много обичащ, подкрепящ и либерален родител. Имам много специална връзка с нея. Майка ни е отгледала сама със сестра ми, с помощта на моите вълшебни мама Ленче и тати Танчо – баба и дядо. Имах приказно детство с всички важни образи в него – майката, бабата, дядото, който играеше по неповторим начин липсващата роля на бащата“, не крие Хаджийска.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html