събота, 13 април 2024 г.

Петков: Чакаме от ГЕРБ някакво предложение, не може само да казваш „Не сме съгласни“

Снимка: Архив

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в кулоарите на парламента заяви: „Чакаме събота и неделя да минат и да се седне нормално. Чакаме от ГЕРБ някакво предложение. Не може само да казваш „Не сме съгласни с това, не сме съгласни с онова“. Дайте предложения, ние бяхме абсолютно открити пред българските граждани, сега имаме нужда от предложения“, предаде агенция Фокус.

„Няма как да допуснем в останалите преговори ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство и в регулаторите, и в службите, защото това доверие, което трябва да има между едни партньори, за да можем ние да дадем възможност да няма контрол на едната или другата партия, го няма“, категоричен бе той.

Съпредседателят на ПП-ДБ коментира и решението на парламента във връзка с АЕЦ „Козлодуй“: „С този тип решение се доказа нашата теза, че трябва да има равнопоставеност, защото, ако има превес на едната страна – на ГЕРБ и ДПС заедно, този превес ще доведе до решения, които са срещу обществения интерес“.

„Всеки път, когато се направи нещо срещу обществения интерес, а това беше срещу обществения интерес, ние ще казваме“, заяви Петков.

„Независимо какви са ни другите преговори, ще вдигаме червеният флаг и ще казваме „Това не е правилно“, добави още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html